Csomagszállítás, Címzés:

Mivel a csomagok több 1000 km-t utaznak egy-egy út során, ezért a küldemények becsomagolása az egyik legfontosabb szempont a szállításoknál. Ebből adódóan, csak a gondosan becsomagolt, megfelelően lezárt és a szállítási adatokat pontosan tartalmazó küldeményeket tudjuk biztonságban kézbesíteni. Csomagolni nem áll módunkban! A küldeményen fel kell tüntetni a címzett adatait (név, cím, telefonszám), lehetőleg jól látható helyen, és úgy, hogy az a szállítás során rajta is maradjon. A csomagolásnál célszerű olyan dobozt választani, amelyben a tartalom maximálisan kitölti az adott helyet, kevés mozgásteret adva a csomag tartalmának. Ha ez mégsem sikerül, érdemes a fennmaradó helyet pl. újságpapírral kitömni, így csomagunk nagyobb biztonságban lesz szállítva, és a normál közúti szállítás során jelentkező mozgás nem árt a csomag épségének. A megfelelő csomagolás garancia arra, hogy a küldött csomag sérülésmentesen a címzetthez érkezzen. Amennyiben a megfelelően csomagolt küldeményen egyértelmű sérülés látszik, a későbbi félreértések elkerülése végett mindenképp ellenőrizni kell a csomag tartalmának épségét, a csomagot szállító kolléga jelenlétében. Cégünk csak a biztonságosan és gondosan csomagolt küldemények tartalmának épségéért vállalja a felelősséget! A nem megfelelően csomagolt küldemények szállítását csak a megbízó saját felelősségére tudjuk szállítani, amelynek épségére természetesen garanciát nem tudunk vállalni! Törékeny dolgok szállítása megoldható, de a csomagok szállítását csakis maximális gondossággal becsomagolt küldemények esetében vállaljuk, illetve kérjük, hogy ilyenkor minden esetben tüntessék fel a csomagon, hogy “törékeny”. Azokat a törékeny csomagokat, amelyek nem szakszerűen lettek csomagolva, szintén csak a megbízó saját felelősségre áll módunkban szállítani!

Mi nem szállítható:

A csomagok nem tartalmazhatnak jövedéki, illegális (alkohol, dohányáru, fegyver stb.), tűz- és robbanásveszélyes, romlandó, undort keltő, fertőző valamint egyéb veszélyes anyagokat, termékeket. Az ilyen tételek elkobzásra kerülhetnek a hatóságok által, és az ebből adódó időveszteségért, kellemetlenségért, illetve esetleges bírságért cégünk felárat számol fel. Minden szállítás alkalmával egyéni fuvarlevelet állítunk ki, melyben a feladó nyilatkozik arról, hogy a csomag tartalma a fent felsorolt dolgokat nem tartalmazza, ellenkező esetben minden jogi következmény a feladót, illetve a címzettet terheli. A szállítás alkalmával esetenként előfordulhat, hogy hivatalos személy (vám ellenőr, rendőr) ellenőrzés céljából felnyitja a csomagot. Ilyen esetekben a szállító cég köteles tájékoztatni a megrendelőt a kellemetlenségről és, ha a címzett igényt tart rá, ellenőrizni kell a csomag tartalmát és annak hiánytalanságát a csomagot szállító kolléga jelenlétében. A feladott csomagokat kivételes esetekben szúrópróba szerűen cégünk is ellenőrizheti. Amennyiben a feladott csomag a fent említett jövedéki vagy illegális dolgokat tartalmazza, úgy ezen termékek automatikusan visszatartásra kerülnek a szállításból és cégünk megteszi a szükséges jogi lépéseket. A fuvarlevélen továbbá feltüntetjük a csomag érkezésének várható időpontját, darabszámát, illetve értékét. Ezen érték a mérvadó egy esetleges,- a szállítmányozó cég hibájából történő – sérülés esetében.

Megrendelés és szállítás:

Cégünk Magyarország és az Egyesült Királyság területén 2 heti rendszerességgel szállít háztól-házig. Kedvező árakkal, különböző méretekben gyors és biztonságos csomagküldést garantálunk. Célunk, hogy vásárlóink, ügyfeleink személyes igényeit kielégítsük, és árainkat bárki számára elérhetővé tegyük. Csomagszállítási igényüket weboldalunkon keresztül a Csomagküldés megrendelése menüpont alatt vagy e-mail címeinken jelezhetik felénk, amelyben az alábbi adatokat szükséges megküldeni:

  • Feladó neve, címe, telefonszáma
  • Címzett neve, címe, telefonszáma
  • Csomagok száma és mérete

Beérkező megrendeléseinket lehetőség szerint azonnal visszaigazoljuk, de esetenként előfordulhat, hogy ez több időt vesz igénybe, ezért cégünk legkésőbb 72 órán belül válaszol minden beérkező levélre. Ahhoz, hogy kedvező árainkat és kiszámíthatóságunkat tartani tudjuk, elengedhetetlen feltétel, hogy megbízóink az előre egyeztetett időpontban a megbeszélt helyszínen legyenek. A csomag felvétele és kiszállítása előtt 1 nappal az esti órákban minden esetben telefonon egyeztetünk időpontot, és amennyiben az szükséges, az adott napon 2-3 órával azt újból megismételjük, hogy tájékoztassuk ügyfeleinket a pontos érkezésről. Ha az előre megbeszélt időpontban a jelenlétük nem biztosított, a szállítást kénytelenek vagyunk törölni. Alkalmanként megoldható, hogy vissza tudunk menni az adott címre, de így az extra útért már előfordulhat, hogy felárat számolunk fel. Kollégáink természetesen mindig megpróbálják a legrugalmasabb megoldást választani, és azon dolgoznak, hogy csomagjaik minden esetben célba érjenek. A szállítási idő általában 4-12 nap, ez természetesen a szállítási címek elhelyezkedésének függvénye. A szállítási díjunk az autóra történő fel- és lerakodást foglalja magába, ezen kívüli egyéb rakodást nem tartalmaz. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lennénk segítőkészek. Kérnénk, hogy amennyiben egyes küldeményük meghaladja a 30 kg-ot (darabonként), és ez extra rakodást igényel, minden esetben jelezzék nekünk azt előre. Ilyen esetekben a megbízó köteles segítségről gondoskodni.
Esetenként előfordulhat, hogy a viszontagságos időjárás és egyéb technikai problémák miatt a csomag felvételének, vagy kézbesítésének időpontja csúszik. Az ilyen eseteket sajnos nem áll módunkban kivédeni, ezért az ezen okok miatt kialakult késések miatt felelősséget nem tudunk vállalni. A szállítási időpontok változásának jogát fenntartjuk.

Fizetés:

A fizetés készpénzzel a küldemény feladásakor, illetve kézbesítésekor történhet. Ezen kívül lehetőség van még banki utalásra, amennyiben a szállítási díj a küldemény kézbesítését megelőzően megérkezik a bankszámlánkra. Különböző igények esetére rendelkezünk angol, illetve magyar bankszámlaszámmal. A fizetőeszköz elsősorban angol font, de lehetőség van magyar forinttal való fizetésre is.